Prednosti rolanja

Zakaj pravzaprav izbrati rolanje med nešteto športi, s katerimi se ljudje v zadnjem času ukvarjajo?

Mladim pomeni rolanje zabavno obliko športnega udejstvovanja in poceni prevoz, rekreativcem pa aktivnost na svežem zraku ter nadomestek ali dopolnitev k njihovim rekreativnim dejavnostim. Hokejistom, hitrostnim in umetnostnim drsalcem, tekačem na smučeh, biatloncem, smučarjem in v zadnjem času celo smučarskim skakalcem rolanje predstavlja alternativno dejavnost izven sezone oziroma dopolnilo k treningu.

Veliko ljudi pa se za rolanje odloči, ker je to športna dejavnost, ki prinaša veliko zabave in druženja. Rolanje je primerno za večino ljudi, tudi za tiste, ki se ukvarjajo le s takimi aktivnostmi, ki nanje delujejo čim manj stresno in ki v čim manjši meri obremenjujejo sklepe in vezi.

Rolanje je tekoče gibanje, vzorec elegantnih gibov ponuja aktivno mišično vadbo, ki je izziv za srce in ožilje, vendar ob zmernem rolanju ni čutiti pretiranih mišičnih vnetij in bolečin. Rolanje pozitivno vpliva na telo, saj je njegov učinek na srce in ožilje primerljiv s kolesarjenjem in tekom. V primerjavi z omenjenima športoma, rolanje vpliva tudi na boljšo gibljivost posameznika, njegovo mišično vzdržljivost in moč.

V Kranju imamo 3x tedensko skupno rolanje za rekreativce na stezi za rolanje (Kidričeva cesta 49) pred OŠ Franceta Prešerna, kjer se učimo varnega in zabavnega rolanja. Hkrati pa člani spoznavajo osnove in tehnike hitrostnega rolanja, urbanega rolanja in skatecross rolanja. Vsak nov član je dobrodošel, da se nam pridruži na katerem koli treningu ???? Treningi so v ponedeljek, sredo in petek ob 18ih (več info na 041824675).

V tujini v večjih mestih je aktualno nočno rolanje ali »night skate«, kjer se zbere velika množica rekreativnih rolerašev in se ob večernih urah skupno odpravijo in zarolajo po ulicah mesta. Mesta, ki imajo takšno rolanje vsak teden so med drugimi Barcelona, Touluse, London, Berlin, Kobenhaven, Tokio…

Naša želja in cilj je, da nekaj podobnega naredimo tudi v Kranju???? Kar pa nam bo uspelo, če se nas bo na rekreaciji zbralo zadostno število rolerašev ????

Tags: rolanje
Nedelja Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek Sobota January February March April May June July August September October November December

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Ali Reset password