Splošni pogoji spletne trgovine B2MS  so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino B2MS (v nadaljevanju tudi » trgovina«) upravlja podjetje B2MS d.o.o., Na skali 7, 4000 Kranj, matična številka: 6310877000, davčna številka: SI74375741, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali B2MS).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine B2MS, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med B2MS trgovino in kupcem. Splošni pogoji poslovanja urejajo tudi posamezna pravila nakupa na prevzemnih mestih družbe B2MS.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Splošni pogoji poslovanja so na vpogled tudi na prevzemnih mestih B2MS trgovine.

Vrste uporabnikov

Z enkratnim vpisom v spletno trgovino B2MS prek elektronske pošte postane obiskovalec gost B2MS, s potrjeno registracijo v spletno trgovino pa postane član B2MS. Tako gost kot član (v nadaljevanju tudi uporabnik) pridobita pravico do nakupa v spletni trgovini B2MS.

Obiskovalec lahko registracijo za člana opravi tako prek spleta kot prek mobilne aplikacije, enkratni vpis kot gost B2MS-a pa je omogočen samo prek spleta.

Ob registraciji v spletno trgovino kot član pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo člana B2MS-a nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

Če želi uporabnik kadarkoli kasneje svoj naslov elektronske pošte zamenjati z drugim, mora zahtevek za to poslati na [email protected] Sprememba elektronskega naslova bo izvedena isti ali najkasneje naslednji delovni dan, o tem pa bo uporabnik obveščen prek elektronske pošte.

Nakup določenih artiklov, ki so na zalogi na posameznem prevzemnem mestu B2MS d.o.o., je mogoč tudi brez vpisa v spletno trgovino B2MS in sicer po Redni ceni.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med B2MS in kupcem je v spletni trgovini B2MS sklenjena v trenutku, ko B2MS kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za B2MS kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku B2MS-a.

Izdaja računa

B2MS po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v samem paketu ali na e-naslov kupca. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Omejitev odgovornosti

B2MS se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da B2MS ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo B2MS kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

B2MS ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. B2MS mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. B2MS ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

B2MS ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih B2MS v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

 

PLAČILNI POGOJI

B2MS omogoča naslednje načine plačila:

 • Z gotovino ob prevzemu oz. plačilo po povzetju
 • Z nakazilom na račun B2MS d.o.o. podjetja po ponudbi/predračunu
 • S plačilno kartico preko sistema naročanja

IZDAJA RAČUNA

B2MS ob dostavi naročenih artiklov kupcu priloži tudi račun. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

CENE

Spletna cena

Spletna cena velja za vse registrirane uporabnike B2MS spletne trgovine, ki so podjetju B2MS d.o.o. zaupali svoje podatke. Registriran uporabnik B2MS postanete z registracijo v spletni trgovini kot član B2MS spletne trgovine ali enkratnim vpisom v spletno trgovino kot gost B2MS. 

Redna cena

Za nakup neregistriranih uporabnikov prav tako velja znižana cena. Artikli so na voljo za nakup po redni ceni izključno na prevzemnih mestih B2MS d.o.o. Redna cena je običajno višja od spletne cene. Kupci lahko tudi na prevzemnih mestih opravijo registracijo za člana B2MS ali oddajo naročilo kot gost B2MS in s tem, ko B2MS d.o.o. zaupajo svoje podatke, uživajo ugodnosti spletne cene.

Plačilne in kreditne kartice

V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami veljajo še naslednji pogoji:

 • Kjer je ob artiklu izpisana samo ena cena, pomeni, da sta spletna cena in redna cena enaki.
 • Vse cene vsebujejo DDV razen, če je izrecno napisano drugače.
 • Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
 • Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
 • Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo B2MS kupcu omogočil odstop od nakupa.
 • Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo.
 • Vplačana sredstva po darilnih bonih, bonusih in predračunih se ne obrestujejo. Darilnih bonov in kod bonusov za popust ni možno menjati za gotovino.
 • Na prevzemnih mestih B2MS d.o.o. so posamezni artikli na voljo za nakup po ceni, ki je enaka njihovi ceni iz spletne trgovine B2MS. Vse objavljene cene na prevzemnih mestih vsebujejo DDV. Pri nakupu na prevzemnem mestu ni možna unovčitev darilnih bonov, bonusov, promocijskih kod ipd.
 • Plačnik (podatki v računu uporabnika) mora biti ista oseba ali organizacija, kot je lastnik plačilne ali kreditne kartice.
 • Po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen izjemoma z odobritvijo B2MS d.o.o.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Ali Reset password